Monday, July 18, 2011

SBC_ Day #10 - Heliza AF

Hi, there readers! Untuk edisi 'Semester Break Challenge' ni, bukan sahaja portrait artis jepun je telah saya lukiskan, artis tempatan juga tak dilupakan! Ok, artis ini datangnya dari program realiti TV, yakni Akademi Fantasia. Siapakah artis tersebut? Namanya Heliza Helmi.







Title : Heliza AF
Tools : Wacom Tablet
Softwares : Paint Tool SAI
Background : Hmm... Agak susahlah melukis Heliza ni... Nak cari warna kulit yang sesuai dengan dia pun agak susah, end up jadi pucat pula... Hahah... Please comment, so that I will improve more... :)

2 comments:

MiMi PeONy said...

Smart2,cme tang pipi dia mcm kne letak peach2 pink cikit,belah knan, supaya xnmpk pucat...ni suggestion je...huhu...

btw, suka sangat tang mata tu....
;)

Kucing Itam said...

Heheh.. Patutla mcm ade yg kurang kan? Nanti alter... Thanks Mimi!