Wednesday, November 30, 2011

Aik, sudah tukar ka?



Jika anda terlihat gambar di atas di mana-mana artwork saya, maka ia ialah 'watermark' terbaru saya! Yay...

Asyik-asyik tukar... Takde pendirian ke?
Bukan... Bukan macam tu... Masih lagi tercari-cari watermark dan konsep yang sesuai...
Tapi, harap-harap yang ini akan kekal... mungkin juga berubah ikut tahun? Hihihi... Kbai!

Thursday, November 24, 2011

Ichi Rittoru No Namida


Title: 1 Litre Of Tears
Softwares : Paint Tool SAI & PSD
Background : I am tired of crying until I can't cry anymore... So, this is how I express my feelings... Through drawing... 

*have you noticed my new logo? yes, changing again!

Monday, November 21, 2011

Jangan berhenti berdoa


Title : Doa
Medium : Artline pen 6.0, 0.2
Background : Artwork inspired by Sarah Joan. Selepas melihat doodle yang dihasilkan, saya rasa kagum. Dan membuatkan saya nak buat sesuatu seperti yang hasilkannya. Tentu sekali tak sehebat Sarah. Tapi saya nak cuba! Doodle yang random... Cuma saya nak gambarkan dalam bentuk islamik. Watak pakai tudung sedang berdoa... Jangan berhenti berdoa, sesungguhnya Allah sayang hambanya yang sentiasa meminta pertolonganNya...

Sunday, November 20, 2011

Old Skool...


Title : Admiring My Teacher
Medium : Artline Pens 6.0, 2.0, 4.0
Background : Ini kisah mengenai zaman persekolahan saya ketika saya darjah 1. Saya sangat admire dekat guru kelas saya. Dia cantik dan memakai tudung. Satu hari saya datang ke sekolah dengan memakai tudung. Inilah kali pertama saya memakai tudung ke sekolah, semuanya disebabkan saya nak jadi seperti cikgu tu. Ketika di dalam kelas, cikgu sedang bercakap di depan. Tiba-tiba dia menyengetkan badan dan memandang saya. Saya pula nak jugak sengetkan badan tengok dia, sebab budak kat depan mengganggu pemandangan saya. Kemudian dia tersenyum dan berkata yang saya sangat comel bila pakai tudung. Budak-budak lain pun pandang saya. Lalu saya termalu sendiri! Rupa-rupanya cikgu tu perasan akan perubahan saya. Sayangnya, satu hari jelah saya pakai tudung masa darjah satu. Bila dah masuk darjah 4 barulah saya mula pakai tudung ke sekolah.

Doodles & colours


Title : Cincai 
Medium : Artline Pen 6.0, 4.0, 2.0 & Unipin 1.0
Software : Colouring in Paint Tool SAI
Background : Just a simple and boring doodle. I am kinda bored, so I took my pens and start doodling... Dah lama tak lukis-lukis... Ini untuk nak 'lembutkan' tangan semula... Practice! Practice!

Friday, November 18, 2011

Kempen Alam Sekitar..

Hai... Post kali ini agak berbeza sebab untuk pertama kalinya saya ingin pamerkan hasil kerja berbentuk 2D Animation. Sejujurnya animation saya masih diperingkat beginner, amatur... Tapi saya tetap nak teruskan belajar animation ni, lagipun animation ni kalau dah power pakai flash memang best la kan... Lagi-lagi bila kita dapat tengok lukisan kita bergerak... Teruja sangat ok! Hehehe... Suatu hari nanti saya harap saya dapat hasilkan satu animasi yang tip top! InsyaAllah...

Dengan ini saya ingin mempersembahkan sebuah animasi 30 saat...


video


* Kalau tak paham jalan cerita ni, tengok berulang-ulang kali sampai paham...sekian... Hahah...

P/s: Animasi ni disiapkan dalam masa 2 hari. Dimulai dengan pembangunan karektor, pengisian warna dan latar belakang seterusnya digerakkan dalam software Adobe Flash CS3.