Friday, December 23, 2011

Harapan Si Kecil

Hai! Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog ini. Kuroneko pasti gembira dengan kehadiran korang! :3 Hehe... Jadi, atas kegembiraan itu kami ingin menjemput anda untuk menonton animasi 2D hasil ciptaan kami buat julung-julung kalinya. Acah - Acah Production mempersembahkan.... Harapan Si Kecil...

Poster Harapan Si Kecil






TVC ini mengisahkan tentang pergolakkan di Palestin. Pada masa yang sama, terdapat suatu kisah dimana seorang kanak-kanak perempuan ingin menderma sebahagian duit tabungnya kepada sahabatnya yang kini berada di Somalia. Kanak-kanak perempuan itu ingin keluar ke pejabat pos untuk menghantar surat dan tabung itu. Tetapi diluar sedang dalam keadaan huru-hara, namun dia harungi jua dalam ketakutan. Sedang kanak-kanak itu berlari dan mengelak dari tembakan dan bom, tanpa disangka dia terkena peluru sesat dan meninggal dunia. Kanak-kanak itu sanggup menggadaikan nyawa demi orang lain, sanggupkah anda?

Pengarah : Muhammad Norihsan
Pengarah Seni : Nurfathulaini
Editor, Character Design & Animator : Nor Zamillia 
Penulis Skrip & Animator : Mashitah Othman 

Info : Animasi 2D ini telah memenangi anugerah melalui kategori 'Iklan TV Terbaik', 'Animator Terbaik', 'Penulis Lakon Layar Terbaik' dan 'Poster Terbaik' di Festival Anugerah Cinemini 2011.

4 comments:

Zamillia said...

byaknye akunye title nok??? menipu sgt nokkk letak editor ckup la ble bt character design pn x tau nokkk hahahhahahahha xD

Kucing Itam said...

Wei.. ko yang buat character tu.. ko la designer nye... hahah... bak kata fathul, budak kecik tu macam ko...hahah...

DilaFAS said...

nak share video ni ye :3

Ini Mashi said...

Sila la... :3