Wednesday, November 24, 2010

Just Orange and Nothing Else...

Magazine Series Ads


The Product







TITLE: Tropicana 100% Orange Juice Magazine Series Ads
MEDIA: Adobe Photoshop & Adobe Illustrator
BACKGROUND: Iklan Tropicana 100% Orange Juice bersiri untuk majalah (Magazine Ads). Berkonsepkan dunia yang dipenuhi dengan 100% oren. Sebab itulah semua benda pun dipenuhi dengan warna oren dan buah oren itu sendiri! Bayangkan buah kelapa pun oren, Kelopak bunga yang berteksturkan isi buah oren, kepak rama-rama juga berteksturkan isi buah oren, tanah yang kita pijak berteksturkan kulit orange, Air laut dan air sungai juga berperisa oren! Selamat datang kedunia 100% Oren!


6 comments:

ariff said...

salam,

heee, yoboseyo onee-chan!
laen dari laen lah blog layout yg terbaru ni. dah tade identiti kucing itam dah. dah mcm rainbow plak, sume kaler ade. :PP

best2, hee :) ariff nanti nak aktivatekan blk blog yg dah usang tuh, rase mcm nak start balik buat essay, rindu plak. hee, sll2 lah jenguk baru ade mood bila my onee-chan dtg bagi support :PP

take careee :))))

Heart_person said...

Aisy, xbole anonymus ke? hmmm~ it's okay then, I believe that this picture is absolutely creative!! only for a drink ad, I would say the sun can be a strong point or a weak point.. depends.. I see the sun, I only see thirsty.. some other peeps might look at it as an answer to thirst

Heart_person said...

just to elaborate further, mungkin sebab oren kan warna2 panas, saya rasa haus jugak la tengok... kalau letak poster tu sebelah peti ais tropicana, gerenti laku...

Kucing Itam said...

Haha... why nak anonymous? Anyway, thanks 4 the constructive comments... Nampknya menjadi jgk la ads ni... ;)

Heart_person said...

ada pelbagai sebab... sebab utama, kalau click kat nama saya, klua la blog saya yg lama tu yg gagal capai 100 post pon... klua blog simbol malu... huhu~ tapi xde masa la nak blogging2 ni.. tapi ade masa nak jalan2 dalam dunia blogosphere.. and kalau x anonymus, comment jadi xcandid and mungkin sugar coated a bit.. saya ni sampah je dalam bidang grafik design, tapi sebagai penatap iklan, sy rasa awk ad bakat dlm fotografi+digital editting (photoshop) so sy suggest campur dua2, cam that previous post yg ade dahan tu... happy designing!

Kucing Itam said...

ok2... Ala, jangalah kate diri sendiri sampah... kita kan manusia yang tinggi martabatnya... Kita pun sama2 belajar... Saya pun masih belajar dan sangat perlukan komen2 yang membina macam yg awk dh bagi... Terima kasih kerana sudi beri komen. Semoga Allah merahmati kamu... :)